www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Susreti kod "spomenika"
Vilsonovo.net Jedanaesti Susreti naše raje i prijatelja će se održati u Paviljonima 22. avgusta 2015. godine sa početkom u 18 sati. Na fotografiji je prostor koji je u našoj raji poznat kao mjes...otvori!

Fotografija uz pismo Na rajskim plažama
Cico Kabiljo Pri kraju putovanja od krajnjeg juga Južne Amerike, Lea je sada na sjeveru tog kontinanta u posjeti Kolumbiji, po njenim rijećima, apsolutno najljepša zemlja koje je do sada posjetil...otvori!

Fotografija uz pismo Sunce, more i val: Nema gosta do Bosanca
Dragana Pavlović Još koji dan i ovakve romantične slike makarskih i splitskih vala i žala biće samo kadrovi o kojima se sanja na prepunim plažama. Ovom dijelu hrvatske obale krenuće i kolone na...otvori!

Fotografija uz pismo Cvijet medu cvjetovima
Divna Krautblatt Predpostavljam da znate o cemu se radi, kad polovinom juna, sve ulice u "mom selu" prekrije ruzmarin plavi. Znam da ce mnogi reci, pa svake godine isto. Medutim, ove je bilo nesto speci...otvori!

Fotografija uz pismo Ko to tamo jede
Cico Kabiljo Kineske četvrti u gradovima van Azije, koliko god sam ih obišao, manje više sve liče jedna na drugu. Prodavnice, uglavnom jeftine robe, i restorani. Takva je ta četvrt i u Montreal...otvori!

Komentari
2015-06-10 - Zaim Japic / Cico najbolji turisticki vodic Montreala
Moja zena i ja, sa sinom Ismarom i mojom sestrom Azrom smo bili gosti kod Cice za jedan dan obilaska Montreala. Ja vam garantujem da je Cico najbolji ...
otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Dadin jorgan spasa
Pavle PAVLOVIĆ Bosanci, meni najmiliji gosti, uvik u autu dovedu makar osobu više negoli auto more primit. Kako priđu granicu, nije jasno. Čin parkiraju, ispadaju vanka s osmijehon, ko da nisu puto... otvori!

Fotografija uz priču Na današnji dan...
Davor NENADIĆ Opet me ufati nostalgija u mamurluku. Ona teška. Sjećanja mi padoše na ramena ko dva metra drva na magarca. Pokušavam da ih se otresem i da mislim na nešto drugo. Bacam Boži ljubl... otvori!

Komentari
2015-06-18 - Nerko Lalić / Viva Mexico!
Tacno je moj Paja. Draze mi je i ljepse odmoriti se u Meksiku nego u (mojoj rodnoj) Makarskoj. Dugo mi je trebalo da to prihvatim jer sam zaljubljenik...
otvori!

Komentari na fotografije
2015-06-18 - Cico Kabiljo / Imas rijesenje
Vjerujem ti moj Pavle da si se namilovao cice one u Makarskoj, ali kako kažeš, do sada ništa. Moj ti je savjet, pravac Bolivija i najljepši grad ...
otvori!

Raja danas
Raja nekada
Naš kvart danas
Naša djeca danas
Novi gradovi, novi kvartovi
Našom fotokamerom
Sarajevo danas
Naša kuhinja
Foto - komentar

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008