www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Otvoren Hotel Marriott
Klix.ba Danas je u Sarajevu na Čobaniji otvoren prvi Hotel Residence Inn by Marriott, treći ovakve vrste u Evropi, sa jedinstvenim konceptom dosad, kad su hoteli kod nas u pitanju. Marriot...otvori!

Fotografija uz pismo Barbarstvo nad bikovima
Divna Krautblatt Medinaceli je selo u oblasti Castilja, u provinciji Soriji, poznatoj po starim građevinama, zamcima i više vjekovnom tradicijom gdje se održava proslava "Toro Jubilo”. Nije poznato...otvori!

Fotografija uz pismo Lišće sjećanja
Dragana PAVLOVIĆ Ovo su dani kada naviru uspomene. Svaki korak po debelom sagu palog lišća donosi slike sarajevskih parkova, a posebno Vilsonovog šetališta. Ti dani kada se umorne grane spre...otvori!

Fotografija uz pismo Slika u oku
Pavle PAVLOVIĆ Čudno neko doba - nikada vise fotografija, a nikada manje fotografa. Prijatelj mi zatvorio foto-atelje, jer sada svi škljocaju, svi se slikaju, sve majstor do majstorice, a niko vise ...otvori!

Komentari
2014-11-23 - Cico Kabiljo / Ljudski primitivizam
Cijenjena Divna, drago mi je vidjeti svaki put kada neko koji živi u Španiji osudi i zgraža se nad barbarstvom prema tim plemenitim životinjama. U...
otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Otrov Sarajeva
Pavle PAVLOVIĆ Stigao mi poklon s neba. I to posred glave. Da me je ušicalo u Rajvosa, bilo bi golub bijeli sreću dijeli. Ovako, u epicentru Amsterdama, ne znam je li pogodak s virusom ptičije gri... otvori!
Komentari na fotografije
2014-11-18 - Cico Kabiljo / Izuzetna fotografija
Bravo Ivo Raiću za ovu prekrasnu fotografiju. Trebalo se naći u pravo vrijeme na pravom mjestu i pritom izvuci fotoaparat i uslikati tehnički veoma...
otvori!

Raja danas
Naš kvart danas
Našom fotokamerom
Sarajevo danas
Susreti 23. avgust. 2014

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008