www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Sretan ti rođendan, Vijećnice
Radiosarajevo.ba Na današnji dan, 20. aprila 1896. godine otvorena je Gradska Vijećnica u Sarajevu. Vijećnica se nalazi nedaleko od Baščaršije na Mustaj-pašinom mejdanu i predstavlja najljepši i...otvori!

Fotografija uz pismo Vrijeme cvijeća
Pavle PAVLOVIĆ Znam, neki će reći sve je isto kao i lani. A mi ćemo kao stari, iskusni cvjećari, poput onih naših vinara, uzvratiti da je svaka berba posebna. Jer, nikada ne znaš kada će se ...otvori!

Fotografija uz pismo Sa Anda u Amazoniju
Cico Kabiljo Veliki i veoma interesantan kontinent, Južna Amerika, traži i dulje putovanje da se bar malo upozna, tako da avantura moje kčerke ulazi u četvrti mjesec. Put se nastavio u prekrasno...otvori!

Fotografija uz pismo Psi lutalice
Divna Krautblatt Prelijep i sunčan proljetni dan, sunce i plaža, sve oživilo samo koji oblačak, doduše bijele boje, krasi nebo iznad Barcelonskih plaža, a zimska tmina kao da se povlači i poklanj...otvori!

Fotografija uz pismo Pomračenje u Sarajevu
V. net Pomračenje Sunca je astronomska pojava koja se događa kada se Mjesec na svom putu oko Zemlje nađe u ravnini ili približno u ravnini po kojoj se Zemlja giba oko Sunca te se u tom tre...otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Sredozemno groblje ljudskosti
Pavle PAVLOVIĆ Prije dvadesetak godina bio bi to sukob Bosanca s Bosancem, a danas okršaj s Makedoncem. Sudario bih se s istim čovjekom što je davno pokazao svoje pravo lice. Onda kada mu je gor... otvori!
Kratke poruke Pošalji poruku Sve poruke
Raja danas
Raja nekada
Naš kvart danas
Novi gradovi, novi kvartovi
Sarajevo danas
Foto - komentar

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008