www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Galapagos - raj na zemlji
Cico Kabiljo Upravo tako je nazvala moja kćerka Lea svoje novo javljanje sa tih usamljenih otoka, gdje je evolucija krenula malo drugačije nego na ostalim djelovima zemlje. I sam Darwin, oduševlj...otvori!

Fotografija uz pismo Susreti kod "spomenika"
Vilsonovo.net Jedanaesti Susreti naše raje i prijatelja će se održati u Paviljonima 22. avgusta 2015. godine sa početkom u 18 sati. Na fotografiji je prostor koji je u našoj raji poznat kao mjes...otvori!

Fotografija uz pismo Mala raja na sceni
Vilsonovo.net Poslije kipara Hrvoja Urumovića, sina Draška sa Vilsonovog, čiji kip Pape Pavla Drugog ispred sarajevske Katedrale privlači turiste i objektive kamera, pod svjetlima reflektora javn...otvori!

Fotografija uz pismo Vila i latice
Pavle PAVLOVIĆ Dok neke dame danima s foto kamerom po poljima cvijeća uživaju same, mene umjesto šarenih latica privlače ljudi što se kao pčelice okupljaju oko raznobojnih krunica... Najljep...otvori!

Fotografija uz pismo Sretan ti rođendan, Vijećnice
Radiosarajevo.ba Na današnji dan, 20. aprila 1896. godine otvorena je Gradska Vijećnica u Sarajevu. Vijećnica se nalazi nedaleko od Baščaršije na Mustaj-pašinom mejdanu i predstavlja najljepši i...otvori!

Komentari
2015-05-16 - Pavle Pavlović / Kakva kćerka, takav tata
Ne, dragi Cico, nisam pogriješio u naslovu. Osjeća se to da su te Lea i njena ekspedicija pokrenuli, nadahnuli da nam na Vilsonovo.net šalješ ovak...
otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Samo se mrtvi vraćaju
Pavle PAVLOVIĆ Kroz tunel je prošla kao Alija. Hadžijski na vagončiću što su ga gurali ispijeni, umorni ljudi. Onda su je ubacili na neki brektavi kamiončić, među kofere, torbe. Drndalo je pre... otvori!
Komentari
2015-05-19 - Cico Kabiljo / Vječno počivalište u tudjini
Dragi moj Pavle, pitanje gdje ce(š) insan biti sahranjen vec te dulje vremena mući, kao i sve nas koji nemamo bas nikakve korjene u zemljama gdje z...
otvori!

Komentari na fotografije
2015-05-21 - Cico Kabiljo / Draganine čarolije
Upravo kako je naslov ovog komentara, tako se zove i file (fajl) u kojeg stavljam Draganine fotografije koje ocjenim (po svom ukusu) da su umjetničke...
otvori!

Raja danas
Naša djeca danas
Novi gradovi, novi kvartovi
Našom fotokamerom
Sarajevo danas

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008