www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Marindvor City
Dragana PAVLOVIC Da imamo manje godina sigurno ne bismo uporedjivali svoja sjecanja sa Maridvorom danas. Nekada ogromne livade sa obje strane Bulevara za Zeljeznicku stanicu i, preko tramvajskih sina, p...otvori!

Fotografija uz pismo Ma, kakva Copocabana
Dragana PAVLOVIC Ne mogu zaboraviti herbarijum kojim sam odusevljavala drugove i drugarice iz osnovne skole. Sve meni najdraze cvjetove presovane, osusene, cuvala sam u debelom albumu, sto ga je mam...otvori!

Fotografija uz pismo Parkovi su parkovi
Darko Lukić U djecackim godinama mislio sam da je onaj nas park na Marijin Dvoru, gdje je danas Skupstina BiH, najveci na svijetu. S livade, kako smo zvali to nezaboravno mjesto okupljanja i igranj...otvori!

Fotografija uz pismo Dvorac na prodaju
Divna Krautblatt Dvorac koji se nalazi na privatnom otoku u srcu jezera El Burgillo, u Spanskoj provinciji Abila, danas je vijest svih spanskih medija. Danasnji vlasnik dvorca, koji potice iz devetnaest...otvori!

Fotografija uz pismo Deseti Susreti 2014. – 23.avgusta
vilsonovo.net Ponovo dolazi avgust povišenih emocija. U noci 23. dana osmog mjeseca u godini, upalice se stare vatre nikada ugasenih sjecanja. Proključaće uspomene na Vrbanju prohujalih decenija, ...otvori!

Komentari
2014-07-23 - Cico Kabiljo / Ostao je jedan simbol
Istina je da na Marindvoru skoro potpuno nestalo ono sto je obilježavalo kvart naše mladosti. Ali ostao je jedan simbol tog djela grada, koji mi se ...
otvori!

2014-07-13 - Sanja Rihtman / Ma kakva Copocabana
Moja draga drugarica, ne samo da bozanstveno slika nego tako nostalgicno i lijepo pise i ne znam jesu li njene uspomene moje ili su nam iste i sa isti...
otvori!

2014-07-05 - Cico Kabiljo / Nije skup
Baš lijepo cijenjena Divna da si nas upoznala sa jednim pravim dvorcem, još okružen vodom, impresivnog izgleda i sagradjen solidno od prirodnih mat...
otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Godine žalosti
Pavle PAVLOVIĆ Dok zastavu spuštam na pola koplja na TV-u javljaju o značajnom skoku evropskih berzi. Kada sam se barjacima, prije nekidan, bavio u znak sjećanja na Tomašicu, ili koju sedmicu rani... otvori!

Fotografija uz priču Sjećanje na budućnost...
Davor NENADIĆ Meni je moj Dedo uvijek govorio da se dobro zagledam u buduću punicu... I još mi je rekao da će mi takva žena biti 30 godina kasnije... Pošto sam ja vazda dobro čuo al slabo primj... otvori!

Raja danas
Naš kvart danas
Naša djeca danas
Novi gradovi, novi kvartovi
Našom fotokamerom
Sarajevo nekad
Sarajevo danas
Foto - komentar

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008