www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Vozdra, Moke!
Pavle PAVLOVIĆ Što sam stariji to vozdra me više dira. Jer, sve je manje onih s kojima sam rastao uz ovaj pozdrav. Odlazi nam raja tiho i izmučeno....otvori!

Fotografija uz pismo Januarski tulipani
Dragana PAVLOVIĆ Baš je nestvarno kada u januaru idete u berbu cvijeća. I to usred jednog velegrada, čiji je centralni trg pretvoren u nepreglednu baštu ...otvori!

Fotografija uz pismo Tri Kralja
Divna Krautblatt Tri Kralja (Reyes Magos) Za razliku od drugih dijelova svijeta ovdje u Spaniji Bozicni praznici ili kako ih ovdje zovu "las navidades", pocinju vec dvadeset drugog decembra sa bozicn...otvori!

Fotografija uz pismo Osuđen na vječnu mladost
Gabriel Garcia Marquez Gabriel José García Márquez (1927 - 2014) kolumbijski pisac, izdavač i politički aktivist. Dobio je Nobelovu nagradu za književnost 1982. godine. Naš Cico, Josip Kabiljo, iza...otvori!

Komentari
2015-01-25 - Pavle Pavlović / Ješta mai
Dragi Cico, hvala na lijepim riječima. Oko onog ješta mai potpuno si u pravu. Tako je išlo u našoj, pravoj sarajevskoj varijanti šatrovačkog. J...
otvori!

2015-01-25 - Cico Kabiljo / Troša
Dragi moj Pavle, razmišljao sam da cijeli komentar napisem na troša jeziku, ali mi se čini da nije primjereno za jedan ozbiljan Web-site. Prilog...
otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Pričaš li šatro
Cico Kabiljo Moram priznati da od svih novonaučenih jezika, najbolje znam šatrovčki. Oduvjek sam ga sa zadovoljstvom koristio, naravno samo sa odabranim, dragim i bliskim ljudima, koji, kao takvi... otvori!

Fotografija uz priču U snovima mojim...
Davor Nenadić Neku noć malo intimno sijelo kod mene… Zasjeli Božo I ja kad eto ti oko 6 naveče ona naša kona Verica…. Vericu sad opet zovemo Verica odkako se stesala mala ko da će na Klupu... otvori!

Fotografija uz priču U gradu sa terorističke liste
Pavle PAVLOVIĆ Evo ga Razul. Gotovo isti kao prije dvadesetak godina kada mi nije vjerovao da u Bosni ima i neobrezanih. Sada već parlatamo kao veliki na holandskom jeziku, onda smo više rukama, cr... otvori!

Raja danas
Naš kvart danas
Naša djeca danas
Našom fotokamerom
Sarajevo danas
Naša kuhinja

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008