www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Diada
Divna Krautblatt Kao svake godine i danas je Catalunya proslavila svoj Nacionalni dan, koji ima nekoliko naziva, ali uglavnom vecina stanovnistva ga naziva Diada. Jedanestog Septembra 1714 godine, po...otvori!

Fotografija uz pismo Deseti Susreti
Vilsonovo.net Još jednom, po deseti put, bili smo na mjestu gdje smo se okupljali u našim najljepšim godinama. Paviljonci i Istarci, ili Vilsonovci, još jednom su osvježili uspomene - došli sa ...otvori!

Fotografija uz pismo OPRAVDANJE
Dunka Dragi naši najdraži prijatelji, moramo da se opravdamo za izostanak sa značajnog susreta. Žao nam je što nećemo moći stići- malo duže smo se zadržale na plaži. Pričaćemo...otvori!

Fotografija uz pismo Susreti kod "spomenika"
Vilsonovo.net Deseti Susreti naše raje i prijatelja će se održati u paviljonima 23. avgusta 2014. godine sa početkom u 18 sati. Na fotografiji je prostor koji je u našoj raji poznat kao mjesto ...otvori!

Komentari
2014-09-16 - Davor Živković / Zgrada u Koste Hermana 2
Poštovane komšije i sugrađani! Da li postoji pouzdana informacija šta grad i općina Centar planiraju na lokaciji srušene zgrade u ulici Koste H...
otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Kad se prijatelji sastaju i rastaju…
Damir Strugar Posjetio me nakon dugih pet godina, u prolasku na putu za Sarajevo, moj dobri prijatelj, drug, virtualni brat, kolega, novinar, dopisnik i Ukleti Holandez – Pavle Pavlović. Bila je t... otvori!

Fotografija uz priču Od Haaga do vraga
Pavle PAVLOVIĆ Ni u Haagu, uz obalu presahle, mirišljave Miljacke, ne daju da u miru ispitujemo Narcisa Jugu i utvrdimo koliko je veliki ratni zločinac zbog one ispaljene granate što je zaustavila ... otvori!

Fotografija uz priču Prije 20 godina
Davor Nenadić Prije 20 godina na današnji dan počela je seoba Slavena prezimena Nenadić sa starog kontinenta u obećanu zemlju na Novom kontinentu. Jutro je bilo ugodno hladno ili ugodno toplo kak... otvori!

Raja danas
Naš kvart danas
Naša djeca danas
Foto - komentar
Susreti 23. avgust. 2014

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008