www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Aida u "Parkuši"
Klix.ba U Sarajevu svečano otvorena bečka kafe slastičarna Aida Na lokaciji nekadašnje kafane Park, popularne "sarajevske Parkuše", sinoć je svečano otvorena kafe slastičarna Aida ko...otvori!

Fotografija uz pismo Oktobarska šetnja Vilsonovim
Radiosarajevo.ba Vilsonovo šetalište i danas je "ugostilo" brojne šetače koji lijep dan koriste za ugodnu šetnju, druženje s prijateljima ili kućnim ljubimcima. Jesenski kolorit, lišće...otvori!

Fotografija uz pismo Listopad u Amsterdamu
Dragana PAVLOVIC Najljepsi mjesec jeseni posebno isijava na kanalima Amsterdama. U listopadu, kada se priroda sprema za skori zimski pocinak pod jakim udarima vjetra sto tada vladaju niskom zemljom, n...otvori!

Fotografija uz pismo Kobrin ples
Pavle PAVLOVIĆ Kod mene kao u sjedištu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine. Zvoni Skype program do iznemoglosti. Javlja se raja iz cijelog svijeta i zna se, niko ne priča o ugodnom pro...otvori!

Fotografija uz pismo Takva nam je raja
Vilsonovo net Vladimir Stanisic postao je junak medija. Njegovo iskreno pismo objavljeno na Face booku do sada je podijeljeno vise od 1400 puta, a komentari se gotovo ne mogu ni prebrojati. O cemu V...otvori!

Komentari
2014-10-01 - Damir Strugar / Nema ni Sarajevske u Puli
Nažalost, uvaženi kolega Pavle Pavloviću - u pravu ste! Pula je imala Sarajevsku ulicu, a ona je prije nekoliko godina promijenila ime u - Varaždi...
otvori!

2014-09-29 - Cico Kabiljo / Igre sa granicama
U potpunosti prihvatam obrazlozenje Pavla o nestanku imena ulice Istarska. A kako je navedeno, taj veliki Mustajbeg je zasluzio i neku vecu i cesce sp...
otvori!

2014-09-29 - Pavle Pavlovic / Istarske igre
Postovani kolega Damire, kao svjesni Istrijan dobro ste primjetili da je Istarska ulica u Sarajevu zauvijek nestala. Ulica djetinjstva mnogih sa Vilso...
otvori!

2014-09-28 - Damir Strugar / Zašto je nestala Istarska ulica?
Uvijek me raduju i vesele tekstovi Pavla Pavlovića o Sarajevu. Ležernim stilom pisanja, on oduševljava nas, njegove vjerne čitatelje i štovatelje...
otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Tikva glavu čuva
Pavle PAVLOVIĆ Kad je ono kravlje ludilo haralo Zapadnom Evropom, hvalio sam se novim zemljacima kako sam majstor za pripremanje pohovanog telećeg mozga. Od tada me neki još uporno zaobilaze... otvori!
Raja danas
Naš kvart danas
Novi gradovi, novi kvartovi
Našom fotokamerom
Sarajevo danas
Naša kuhinja
Foto - komentar
Susreti 23. avgust. 2014

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008