www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Dopisnica iz Hollywooda
Nerko Lalić Ako sam se nedje zaletio neka me isprave raja sto zive u Kaliforniji i bolje znaju Los Angeles i okolinu. Ne pravim se vazan nego jos nisam naucio. Ustvari, Los Angeles se satoji od ...otvori!

Fotografija uz pismo Slatki grijeh
V. net Ako je suditi po proteklim vjerskim praznicima, koje sve vise icem i picem upraznjavaju i ateisti i agnostici, onda se Evropa lagano, ali sigurno izvlaci iz ekonomske krize. U najrazvij...otvori!

Fotografija uz pismo Grad na vodi
Divna Krautblatt Subota, oko podne, divan majski dan, sve su prilike da ce putovanje biti predivno. Plavetnilo neba i mora, vidici sa palube, neponovljivo.. Dolaskom na brod vec je ponuđena hrana, pice...otvori!

Fotografija uz pismo Latice pijeska
Dragana PAVLOVIĆ Kada pomislim na nasu zemlju-crnicu i blagu klimu, ovo što gledam u nepreglednim poljima pijeska, otetog od mora, dođe mi kao naučna fantastika. Uzbuđujući kaleidoskop bo...otvori!

Komentari
2014-04-23 - Divna / Svercer
Nerko, Nerko, ono par stanica od Marindvora do Poste, nije biti svercer. Nedaj boze da si se svercovao od poste do Ilidze, jos bi trazio da ti podigne...
otvori!

2014-04-16 - Divna / Innpresionante
Svaka cast majstorice fotografije. Sve izgleda kao iz najljepsih snova. Ko zna, znaa...
otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Krv, znoj i suze
Pavle PAVLOVIĆ U Dunkerque nema ćevapa kao u Rajvosa, pa da možeš izbjeći neke povijesno-istorijske ustanove. Zbog šeherskih miomirisa lako mi je bilo zaobići mjesto gdje su bile otisnute Princi... otvori!

Fotografija uz priču Dao sam sve od sebe
Jadranka DIZDAR Veliki uspjesi male raje sa Vilsonova. Objavljujemo u cijelosti interviju koji je naš Hrvoje Urumović dao Jadranki Dizdar za "Oslobodjenje". Zagrebački kipar Hrvoje Urumović... otvori!

Komentari
2014-04-16 - Antun Larma / Super-klasa
Alal Ti vera, super-klaso! Ko razumije, shvatiće. BTW,nemoj se ovih dana šetat' po Philly, jer možeš naići na opštu opasnost. Mom b'razeru dal...
otvori!

Raja danas
Naš kvart danas
Našom fotokamerom
Naši kućni ljubimci

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008