www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Malik se vratio u Sarajevo
V. net Još nekoliko podataka o Cicinoj zagonetnoj ličnosti. Moreno Debartoli je nezaboravni Malik, dječak kojeg su, nakon što je 1985. snimljen film "Otac na službenom putu", predstavl...otvori!

Fotografija uz pismo Zameo ih vjetar
Dragana PAVLOVIĆ Ne znam kako je na drugim beskrajnim pješčanim plažama, ali znam da bi ove uz Sjeverno more bile monotone i jednolične da nije igre vjetra. Ovih dana kada biju udari bure od pre...otvori!

Fotografija uz pismo Ljudi sve više, raje sve manje
V. net Mina Ćorić, prijateljica Vilsonovo neta, godinama već svojom kamerom bilježi sarajevsku svakodnevnicu. Najsretnija je kada svojim slikama pobudi sjećanja naših sugrađana ...otvori!

Fotografija uz pismo Vilsonovo šetalište
Izet Sarajlić VILSONOVO ŠETALIŠTE Mi nemamo Bulonjsku Šumu ni Haj Park ni Vrapčja Brda i što se lirike tiče, s jeseni, kad počne da opada lišće, u ovoj varoši koja je baš u lirici oskud...otvori!

Fotografija uz pismo U zemlji tanga i gaučosa
Cico Kabiljo Poslije godišnjeg odmora u Urugvaju u mjesecu oktobru 2014, moja kćerka Lea donijela je čvrstu odluku, koja mi je u prvom trenutku teško pala. Odlučila je da “zamrzne” svoj pos...otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Staro piskaralo
Pavle PAVLOVIĆ Opet sam stajao nad majčinim grobom i opet osjećao tugu i nelagodu. Tugu što i nakon tri preživljena rata zauvijek nije zaspala u svojoj zemlji, nelagodu što već drugo desetljeće... otvori!
Komentari na fotografije
2015-03-02 - Cico Kabiljo / Na sta ste mi nalik
E moj Malik, na g..... si mi nalik, rugali se ovo izvrsnom djecaku-glumcu u filmu nagradjenom prije 27 godina Zlatnom palmom u Cannes-u. Naravno to je...
otvori!

2015-03-02 - Pavle Pavlović / Pilot Narca
Bravo Narca za ovu avionsku fotografiju našeg Marijin Dvora! Sigurno si je snimio sa nekog od posljednjih katova nekadašnje Vojne bolnice. Vjerujem ...
otvori!

Raja danas
Raja nekada
Naš kvart danas
Našom fotokamerom
Sarajevo danas
Sarajevo nekad - sport
Foto - komentar

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008