www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Zatišje pred buru
Pavle PAVLOVIĆ Na pustoj Makarskoj rivi osjećam se kao kada napuštam Sarajevo. I tuzno i radosno. Obraduju me susreti sa uspomenama, ali uplaše prazne kale i sve usporeniji, umorniji korak prijatel...otvori!

Fotografija uz pismo Pomračenje u Sarajevu
V. net Pomračenje Sunca je astronomska pojava koja se događa kada se Mjesec na svom putu oko Zemlje nađe u ravnini ili približno u ravnini po kojoj se Zemlja giba oko Sunca te se u tom tre...otvori!

Fotografija uz pismo Tamno srebro
Cico Kabiljo Često se govori da turisti na svojim putovanjima upoznaju samo lijepu stranu destinacije u koju su se uputili, rukovodjeni raznim komercijalnim brošurama, preporukama, putopisnim repo...otvori!

Fotografija uz pismo Bijele staze sjećanja
V. net Sa snijegom i zimom u našem Rajvosa se nikada ne zna. Prije nekoliko dana proradile su ljetnje bašte, raja su uživala pod prvim toplijim zraka sunca i gotovo niko nije moga p...otvori!

Fotografija uz pismo Malik se vratio u Sarajevo
V. net Još nekoliko podataka o Cicinoj zagonetnoj ličnosti. Moreno Debartoli je nezaboravni Malik, dječak kojeg su, nakon što je 1985. snimljen film "Otac na službenom putu", predstavl...otvori!

Fotografija uz pismo Zameo ih vjetar
Dragana PAVLOVIĆ Ne znam kako je na drugim beskrajnim pješčanim plažama, ali znam da bi ove uz Sjeverno more bile monotone i jednolične da nije igre vjetra. Ovih dana kada biju udari bure od pre...otvori!

Komentari
2015-03-11 - Divna / Svaka cast
Svaka cast Cico, dugo nisam procitala ovakvu reportazu Sve opisano i docarano, kao da sam u rudniku...
otvori!

2015-03-04 - Cico Kabiljo / Dirljivo do suza
Insert iz filma koji nam je ponudjen da se prisjetimo Malika, je, od strane velikog rezisera Frenisa Copole ("Kum*), proglasena najboljom ljubavnom sc...
otvori!

Raja danas
Raja nekada
Naš kvart danas
Naša djeca danas
Našom fotokamerom
Sarajevo danas

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008