www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Deseti Susreti
Vilsonovo.net Još jednom, po deseti put, bili smo na mjestu gdje smo se okupljali u našim najljepšim godinama. Paviljonci i Istarci, ili Vilsonovci, još jednom su osvježili uspomene - došli sa ...otvori!

Fotografija uz pismo OPRAVDANJE
Dunka Dragi naši najdraži prijatelji, moramo da se opravdamo za izostanak sa značajnog susreta. Žao nam je što nećemo moći stići- malo duže smo se zadržale na plaži. Pričaćemo...otvori!

Fotografija uz pismo Susreti kod "spomenika"
Vilsonovo.net Deseti Susreti naše raje i prijatelja će se održati u paviljonima 23. avgusta 2014. godine sa početkom u 18 sati. Na fotografiji je prostor koji je u našoj raji poznat kao mjesto ...otvori!

Fotografija uz pismo Krenuo tramvaj "Nostalgija"
Oslobodjenje Od danas do 9. septembra ove godine na sarajevskim šinama će saobraćati jedinstveni tramvaj zvani "Nostalgija". Putnici će u tom tramvaju svakodnevno od 10 do 12 i od 18 do 20 s...otvori!

Fotografija uz pismo Slapovi uzbudjenja
Dragana PAVLOVIC Rijeka Trebižat duga je od svoga izvora u Peć-Mlinima do ušća u Neretvu u Strugama 50 km. Ona je nastavak toka od Posušja (Tribistovo, kota 903), tako da je de facto susrećemo pod...otvori!

Komentari
2014-08-24 - Endre Gabor / Trebizat
Kako sam od prije godinu dana postao i povremeni stanovnik predivne Capljine imao sam prigodu upoznati ljepote rijeke Trebizat. Predivnih mjesta za b...
otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Doktori moji
Davor NENADIĆ "Nemoj, ne diraj, štaćeš to, pusti to, ostavi, ma ko ti to reče, šta ti je, šta će ti to, ne čačkaj, neka bolan, čuješ ti mene šta ti ja govorim, prekidaj, ne dozivaj djavla... otvori!
Susreti 23. avgust. 2014
Raja danas
Naš kvart danas
Naša djeca danas
Novi gradovi, novi kvartovi
Našom fotokamerom

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008