www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Slides, A Slideshow Plugin for jQuery
New Ribbon
1

Susreti 13. Avgust 2011. Godine.
Nerko, Zdenka, Zora, Željko-Taljo, Emira, Pavle, Jasminka, Azra, Sead, Suzana i Narcis.
Foto: Aco Kordić

2

Narcis Jugo, Boris Kon i Josip-Cico Kabiljo na treningu u konjičkom klubu, Sarajevo, 1962. godine
Album: Narcis Jugo

3

Maja Gregorič i Zdenka Delalić sa zečićima, na "našoj" livadi gdje je danas Trg Bosne i Hercegovine, ljeto 1960 godine. Album: Maja Gregorič

4


Dean Kladnik sa mamom i Azrom Japić na "našoj" livadi, 1961. godine.
Album: Dean Kladnik

5

Željko Čapalik, Hasan Pašović, Pavle Pavlović i Anđelko Tešan,
ispred Muzeja revolucije, mart 1966. godine
Album: H. Pašović

6

Zemaljski muzej, pogled sa Vilsonovog, 1925. Godine
Album: kolekcija vilsonovo.net

7

Ištvan Gabor, Davor Navratil, Ado Borić, Neno Jurin, Miko Šilj, Mićo Tešan, Nermin Habibija, čuče, Nedžad Karačić, Muhamed Kapo, Ahmo Magoda, Zoran Krndelj, Dragan Tešanović, Vojkan-Trova
Foto: Salko Habibija, Album: Nedžad Karačić

8

Obdanište u paviljonima 1951. godine. Drugi i treći s lijeva Nenad i Mladen Tajšanović, u drugom redu druga s desna Sonja Kabiljo, Galja Gaon treća s lijeva, Kamenko Stanković čući prvi s lijeva a iznad sestra Gordana. Album: Neno Tajšanović

9

Zabavište i vaspitačica Vasika. Na slici su izmedju ostalih - Gordana Radan, Zorica Vaclav, Zeljko Čapalik, Cista Stanišić, Kuko Hasibović, Željko Popović i ... 1955. godine.
Album: Zorica Vaclav

10

Susreti naše raje u paviljonima kod „spomenika“, Sarajevo, 14. avgusta 2010. godine. Foto: Aco Kordić

Example Frame
Pisma
Fotografija uz pismo Nostalgija
Divna Krautblatt Vjerovali ili ne, bas na dan kad je nas drug Paja objavio svoju nostalgiju za klasičnom pisacom masinom, upravo sam gledala reportazu na Tv, o toj zlata vrijednoj "stvarčici". Naim...otvori!

Fotografija uz pismo Boje uspomena
Dragana PAVLOVIĆ Svake godine kažem dosta više, sve je isto i ponovo sama sebe slažem. Jer, kako proći Vilsonovim, a da ti srce ne zaigra na bajkovitu paletu kolora jeseni. Oktobar na šetnici...otvori!

Fotografija uz pismo Susreti 27. avgusta 2016.
Vilsonovo.net I danas smo se kao i prethodnih godina okupili na istom mjestu, kod Spomenika u Paviljonima, gdje smo se družili u najljepšim godinama naših života. Raja Paviljonci i Istarci – Vi...otvori!


Komentari
2016-10-14 - Divna / Hvala
Prekrasno Dragana Hvala na ovom prelijepom prilogu i jos ljepsim fotografijama...
otvori!
Stare i nove priče
Fotografija uz priču Turšije života
Pavle PAVLOVIĆ Još se živo sjećam kako je čuveni arheolog Zdravko Marić izgubio dah ugledavši najstariji crtež u Jugoistočnoj Evropi! Što su ih na stjenama pećine Badanj, u okolini Stoca ... otvori!

Fotografija uz priču Zimski raspust
Antun Larma Propadoh na polugodištu. Iz likovnog! Kaže Zeko: - Ove radove imaš. Znači, 2,3, 4 ili 5. Ovih 5 radova nemaš, to su ti nule. Zbir ocjena, podijeljeno sa brojem radova, t... otvori!

Fotografija uz priču A gdje se vratiti?
Nerko Lalić Ja se sjećam kad sam bio ovakav. Ljeto 1968 na Trebeviću. Slika je uspjela jer me je uslikao kolega, drug i veliki gospodin Slobodan Kosanović. Klasičan primjer klasične gimnazije ... otvori!


Komentari
2016-11-23 - Divna / Zadaca
Super prica, a mene kraj podsjeti na jedan dogadaj iz osnovne. Imali smo pismeni za domacu zadacu na temu hrabrost. Sutradan nastavnik prolazi pored...
otvori!


© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008