www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Slides, A Slideshow Plugin for jQuery
New Ribbon
1

Susreti naše raje u paviljonima kod „spomenika“, Sarajevo, 14. avgusta 2010. godine. Foto: Aco Kordić

2

Narcis Jugo, Boris Kon i Josip-Cico Kabiljo na treningu u konjičkom klubu, Sarajevo, 1962. godine
Album: Narcis Jugo

3

Hasnija Mujkić, nepoznata, Zdenka Delalić, Maja Gregorič,
šetnja ulicom Franje Račkog, pored Zemaljskog muzeja, ljeto 1960.
Album: Maja Gregorič

4


Dean Kladnik sa mamom i Azrom Japić na "našoj" livadi, 1961. godine.
Album: Dean Kladnik

5

Željko Čapalik, Hasan Pašović, Pavle Pavlović i Anđelko Tešan,
ispred Muzeja revolucije, mart 1966. godine
Album: H. Pašović

6

Zemaljski muzej, pogled sa Vilsonovog, 1925. Godine
Album: kolekcija vilsonovo.net

7

Ištvan Gabor, Davor Navratil, Ado Borić, Neno Jurin, Miko Šilj, Mićo Tešan, Nermin Habibija, čuče, Nedžad Karačić, Muhamed Kapo, Ahmo Magoda, Zoran Krndelj, Dragan Tešanović, Vojkan-Trova
Foto: Salko Habibija, Album: Nedžad Karačić

8

Obdanište u paviljonima 1951. godine. Drugi i treći s lijeva Nenad i Mladen Tajšanović, u drugom redu druga s desna Sonja Kabiljo, Galja Gaon treća s lijeva, Kamenko Stanković čući prvi s lijeva a iznad sestra Gordana. Album: Neno Tajšanović

9

Zabavište i vaspitačica Vasika. Na slici su izmedju ostalih - Gordana Radan, Zorica Vaclav, Zeljko Čapalik, Cista Stanišić, Kuko Hasibović, Željko Popović i ... 1955. godine.
Album: Zorica Vaclav

10

Susreti 13. Avgust 2011. Godine.
Nerko, Zdenka, Zora, Željko-Taljo, Emira, Pavle, Jasminka, Azra, Sead, Suzana i Narcis.
Foto: Aco Kordić

Example Frame
Pisma
Fotografija uz pismo Uspomene na Zemaljski muzej
Jasenka Mihačević Zemaljski muzej je bio naš muzej pred kućnim vratima. Iako je bio opasan visokim zidom mi djeca smo znali kako da u svako doba udjemo u njegov botančki vrt. Na jednom mjestu je posto...otvori!

Fotografija uz pismo Moj drugar Ivica
Cico Kabiljo Sada znam da Ivica Breder nije samo moj dobar prijatelj, već je postao i ostat će prijatelj naše raje i ove stranice. Prije nekoliko dana ukazao sam mu na ovaj naš site, kaže da ga...otvori!

Fotografija uz pismo Januarska cvjetna bajka
Dragana PAVLOVIĆ U subotu, 16. Januara, kada je zima u ovom dijelu Sjeverne Evrope napokon postala zima zasijao je najljepši cvjetni ćilim na središnjem amsterdamskom trgu. Svjetski poznati Dam bio j...otvori!


Komentari
2016-01-18 - Divna / Hvala Dragana
Jedno veliko hvala, meni si popravila dan, sedmicu i mjesec sa ovom reportažom. Predivno....
otvori!
Stare i nove priče
Fotografija uz priču Pivo
Nerko Lalić Ovo je opasna i ozbiljna tema, i zato moram početi iz početka i kako je i bilo: Deveti mart a meni je devet godina. To se mora proslaviti. Nije baš u raji bio običaj da se rodjen... otvori!


© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008