www.vilsonovo.net
Naslovna Pisma Foto-album Gdje su Stare i nove priče Adresar Naš rječnik Urednik
 Untitled Document

Dobro došli

Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Vojvode Putnika, Branimira Ćosića, Đure Daničića, Istarska su ulice naše mladosti koje ne povezuju samo jedan od najljepših kvartova u središtu Sarajeva, nego su izvori neizbrisivih sjećanja na prohujale decenije naših života koje ovaj digitalni spomenar pokušava ponovo među nama da oživi. otvori>>

Untitled Document

Svaka požutjela fotografija, svaka stara i nova priča su kapljice u uzburkanim slapovima naših emocija koje nedozvoljavaju godinama, koje smo za sobom ostavili, da u nas unose miris starosti. Sve ovo je samo nit naše vječne mladosti i povezanosti. Ove priče i fotosi podsjećaju nas kako nam je bilo i kakvi smo sada, a sutra će našim potomcima prenositi legendu procvalih lipa ljubavi pod krošnjama vječnog mladog Vilsonovog i ribarskih priča na, nama nekada ogromnoj rijeci, Miljacki.

Sve je tu, na tom prostoru zaokruženom nizom lijepih ulica, bilo posebno, kao što će, nadamo se, poseban biti i ovaj naš digitalni spomenar koji je upravo pred nama. On će živjeti onoliko dugo koliko mu vi to budete pomagali. Unosite dio svojih sjećanja u ove stranice.

Pisma
Fotografija uz pismo Marijin Dvor trećeg milenijuma
Dragana Pavlović Dragi moji marindvorci i vilsonovci ulice vaših i mojih uspomena sve više pokrivaju nove slike, novi pogledi. Marijin Dvor naše mladosti kada se trčalo po cirkus placu, livadi i ...otvori!

Fotografija uz pismo Susreti kod "spomenika"
Vilsonovo.net Jedanaesti Susreti naše raje i prijatelja će se održati u Paviljonima 22. avgusta 2015. godine sa početkom u 18 sati. Na fotografiji je prostor koji je u našoj raji poznat kao mjes...otvori!

Fotografija uz pismo Siesta
Divna Krautblatt Sijesta je od pamtivijeka obicaj Spanaca da odspavaju popodne. Uglavnom niti se zna ko ju je izmislio, ali sa sigurnoscu se zna da potice iz oblasti Andaluzije, gdje su uglavnom ljudi z...otvori!

Fotografija uz pismo Slane slike
Pavle PAVLOVIĆ Petero turista munjevito je uskočilo u tirkiznu vodu bazena Hotela Meteor u Makarskoj. Panično su pokušavali spasiti foto-kameru koja je polagano nestajala pod površinom. Srećom...otvori!

Fotografija uz pismo Na rajskim plažama
Cico Kabiljo Pri kraju putovanja od krajnjeg juga Južne Amerike, Lea je sada na sjeveru tog kontinanta u posjeti Kolumbiji, po njenim rijećima, apsolutno najljepša zemlja koje je do sada posjetil...otvori!

Komentari
2015-07-30 - nerko lalic / Kako smo zamisljali
Draganine slike ne mogu se vise ni hvaliti. Jednostavno su - perfektne. Pa, kad smo mastali o Marindvoru buducnosti zamisljali smo da ce biti vise kin...
otvori!

Stare i nove priče
Fotografija uz priču Parlez vous francais
Cico Kabiljo U svojoj 17 toj godini dobijem poziv da posjetim strica koji je radio u trgovinskom predstavništvu u Parizu. Ali te 1962 nije baš bilo lako nama jugoslovenima ući u Francusku, odnosi... otvori!

Fotografija uz priču Iz pakla u pakao
Pavle PAVLOVIĆ Godinama se ustežem da holandskom prijatelju kažem da je najveća glupost trošiti vrijedne dane dugo čekanog odmora na ljetovanje u Norveškoj. Skakutati po hladnim fjordovima u... otvori!

Komentari
2015-07-21 - Cico Kabiljo / More huči, val se pjeni
Dragi moj Pavle, dobro me zbunila cifra pd 65 biliona eura kao turistički godinji promet prekrasne Niske zemlje. A sigurno je da kada bi imali samo t...
otvori!

Raja danas
Naš kvart danas
Naša djeca danas
Novi gradovi, novi kvartovi
Našom fotokamerom
Sarajevo danas

© vilsonovo.net - Design by "Biser" webtim 2008